skip to Main Content

Розвиток системи правосуддя та ре-соціалізація щодо дітей у конфлікті з законом

Громадська організація «МАРТ» (Чернігів, Україна) та Гельсінський Фонд Прав Людини (Варшава, Польща) розпочинає реалізацію проекту «Розвиток системи правосуддя та ре-соціалізація щодо дітей у конфлікті з законом в Україні».

Загальна мета діяльності в рамках проекту – приведення системи ювенальної юстиції в Україні у відповідність до міжнародних стандартів прав людини.

Діяльність в рамках проекту передбачає розробку нової концепції правосуддя у справах неповнолітніх, з метою приведення її у відповідність до міжнародних стандартів у сферах превенції правопорушень з боку неповнолітніх,  здійснення правосуддя щодо неповнолітніх та ре-соціалізації неповнолітніх в конфлікті з законом.

Проект передбачає робочий візит учасників до Польщі для дослідження стандартів ювенальної юстиції та польської практики, а також 3 місяці співпраці (шляхом дистанційних та очних робочих зустрічей) для напрацювання рекомендацій щодо розвитку системи ювенальної юстиції в Україні.

Очікується, що рекомендації, розроблені в рамках проекту будуть основою для вироблення проектів нормативно-правових актів і державних програм для побудови системи ювенальної юстиції в Україні.

Напрацювання, здійснені в рамках проекту стануть основою для проведення просвітницької та освітньої роботи для інформування суспільства, підготовки ключових посадових осіб, відомств і установ, від яких буде залежати робота системи ювенальної юстиції.

Проект спрямовано на досягнення цілей, що передбачені Планом дій з реалізації Національної стратегії у сфері прав людини.

Проект реалізується громадською організацією МАRТ (Чернігів, Україна) та Гельсінським Фондом Прав Людини (Варшава, Польща) у партнерстві з Освітнім домом прав людини в Чернігові та Міністерством юстиції України, за фінансової підтримки програми RITA та Фонду Домів Прав Людини (Осло, Норвегія).

Автор: Людмила Цвєтаєва
МАRТпревенціяресоціалізіяювенальна юстиція
Back To Top