skip to Main Content

Переймати досвід – це корисно!

Як працюють громадські організації в обєднаних громадах?

Як втілюють в життя цікаві ідеї та іноваційні проекти?

Як організації працюють в партнерстві та мережах?

Саме в такому ракурсі відбулася стажувальна поїздка представників громадських організацій з Чернівеччини, Івано-Франківщини та Закарпаття до громадських організацій Львівської обл., які власне працюють в обєднаних громадах. За час стажування учасники відвідали ГО “Агенцію місцевого економічного розвитку Кам’янка-Бузького району”, ГО “Оберіг Гніздичева”, ГО”I am” та ГО “Жіночі перспективи”.

Під час заходу учасники мали змогу познайомитися з дуже різноплановою діяльністю цих оргганізацій, побачити як можна якісно працювати у складі невеличкої команди однодумців. Представники ГО “Агенція місцевого економічного розвитку Кам’янка-Бузького району” та ГО “Оберіг Гніздичева” багато розповідали про співпрацю з владою та залучення громадян до вирішення проблемних питань громади. ГО “I am” показала як можна однночасно працювати зовсім з різними категоріями населення такии як люди поважного віку та молодь. На завершення поїздки вдалося відвідати також ГО “Центр “Жіночі перспективи”, представники якого розповіли про свій багаторічний довсід роботи з акцентом на виконанні партнерських проектів та роботі у різноманітних мережах.

– Віталій Костюк: ” три, заповнені новими знайомствами, враженнями, знаннями, ідеями, досягненнями дні…. Чи були вони для нас корисними?… Звичайно, і надзвичайно корисними. Як стати успішною командою, громадою…? Було б недоречно сказати, що ми отримали відповіді на на всі 100% запитань, адже у кожного з нас, стажистів, різні стартові можливості, різні команди, різні пріоритети. Але кожен зміг побачити приклад успішної діяльності лідерів, активістів, команд,організацій. А особливо співпраці ОГС та місцевих органів управління громадами, можливості реалізації спільних проектів та спільної діяльності на користь громади…. Чи знадобилися мені отримані знання? Та я їх уже використовую, стараюся впровадити в школі та в організації. І надіюсь що й результати не за горами.
А ще було багато яскравих моментів. І не тільки у рамках стажування, а й поза офісами. Особливо від спілкування з командою друзів (а для мене всі стали дійсно командою друзів), яке навіть важко описати, адже ці моменти стали для нас найкращими ліками від усіх недуг, наповнили енергією та впевненістю у свої сили… Тож ТІЛЬКИ РАЗОМ – ДО УСПІХУ!!!”

– Валентин Гаврилишин: “сподобалось саме спілкування, новий досвід,знайомства і багато порад, щодо волонтера Корпусу Миру ми дуже зацікавлені, думаємо подати заявку, також не проти тіснішої співпраці з організаціями за нашим напрямком розвитку, таборування і спортивне, національно-патріотичне виховання молоді. Дякую за хороші емоції колеги, ви крутезні залюбки візму участь в наступних стажуваннях.”

Захід відбувся в рамках проекту “Разом до успіху”, за  фінансової підтримки Pact в Україні.

Автор: Оксана Кидора
БФ ЦГІБФ Центр громадських ініціативОГСОТГхаби
Back To Top