skip to Main Content

Партнерство і порозуміння задля активного та відповідального громадянського суспільства

Сьогодні, 23 березня у Львові розпочав роботу ІІ-ий Всеукраїнський Форум громадських організацій в межах Проекту Європейського Союзу «Українська регіональна платформа громадянських ініціатив».

Форум, під назвою «Партнерство і порозуміння задля активного та відповідального громадянського суспільства», організовано Центром «Жіночі перспективи», який адмініструє Проект. Партнерами Проекту є провідні громадські організації Чернігівської, Рівненської, Кіровоградської, Херсонської, Донецької, Дніпропетровської, Закарпатської та Львівської областей, одним із напрямків діяльності яких є сприяння розвитку громадянського суспільства.

Понад 100 осіб – експертів та експерток, громадських активістів/ок із 15 областей України упродовж двох днів будуть навчатись, обмінюватись досвідом та обговорювати нові завдання і нові виклики для громадянського суспільства в Україні.

Участь у ІІ-ому Форумі взяли координаторка проекту Програми розвитку ООН «Громадянське суспільство задля розвитку демократії та прав людини в Україні» депутатка Львівської обласної ради начальник відділу роботи з донорами  – голова Західного відділення МФ «Відродження» Оксана Дащаківська.

Директорка Фонду «Демократичні ініціативи» ім. Ілька Кучеріва представила результати дослідження “Громадянське суспільство в Україні: рівень розвитку, активності, благодійності”, що викликало жвавий інтерес у присутніх.

Експертним баченням розвитку громадянського суспільства в Україні із досягненням кінцевої мети – Впливу поділився, який координує напрямки підтримки громадянського суспільства та захисту прав людини у Представництві Європейського Союзу в Україні. А радник та керівник проектів Програми розвитку ООН у сфері демократичного врядування, закликав громадських активістів “не втрачати зв’язок з усіма, хто формує громадянське суспільство, щоб нікого не залишати осторонь процесу демократичних змін”.

Проект, який має на меті залучити представників громадянського суспільства (особливо із сільських та віддалених районів) до здійснення демократичних процесів в Україні, ставив конкретні цілі. Власне, результати їх досягнення, як підсумок впровадження усього проекту, презентувала голова ГО Центр «Жіночі перспективи», яка зазначила: «На сьогодні ми констатуємо значну активність партнерів та підтриманих організацій. Організації активно проводять адвокасі-кампанії, шукають та успішно знаходять фінансування з інших джерел,  беруть учать у консультативних дорадчих органах та місцевих і національних форумах, конференціях. Це свідчить про реальне покращення спроможності організацій громадянського суспільства (ОГС) краще представляти цільові групи, впливати на політичні процеси та забезпечувати здійснення демократичних змін на місцевому рівні».

Учасники Форуму поділяться кращими практиками та успішними історіями реалізованих проектів, візьмуть участь у восьми майстер класах,  які проведуть провідні експерти з розбудови громадянського суспільства в Україні.

Автор: Надія Костіна
Back To Top