skip to Main Content

В Херсоні влада і громада обговорили методи взаємовпливу

Як вирішувати актуальні проблеми міста? Як громадяни можуть контролювати і впливати на владу? Що таке бюджет участі?

Ці та інші важливі питання щодо взаємодії громадськості і влади обговорювалися на Форумі «Влада та громада: законні методі взаємовпливу», організатором якого став Фонд громади міста Херсон “Захист”, що входить до складу Мережі хабів громадянського суспільства.

Понад 150 херсонців-громадських активістів, керівники Херсонської міської раді (міський голова Володимир Миколаєнко та секретар міської ради Олена Урсуленко), депутати, керівники структурних підрозділів міської ради, місцеві бізнесмени, представники засобів масової інформації, а також запрошені експерти з міжнародних та національних організацій (USAID, ПРООН в Україні, Асоціація сприяння самоорганізації населення, Український незалежний центр політичних досліджень та інші) взяли участь у заході.

Найбільші дискусії відбувалися щодо впровадження у Херсоні бюджету участі, який міська рада блокує протягом останніх років, непрозорого фінансування з бюджету міста ініціатив громадських об’єднань та необхідності дотримання принципів їх конкурсного відбору.

Результатом Форуму стала «жива резолюція» на дошці, яку наразі опрацьовує робоча група з лідерів 10 громадських організацій і яку буде подано до міського голови.

Автор: Костянтин Філенко
бюджетгромадаініціативаХерсонська
Back To Top