skip to Main Content

Як консолідовано працювати з дітьми, які у конфлікті з законом

Як працює система правосуддя та ре-соціалізація дітей у конфлікті із законом дізнавались експерти-учасники під час навчального візиту до Польщі у рамках проекту «Розвиток системи правосуддя та ре-соціалізація щодо дітей у конфлікті з законом в Україні», що відбувся 30 вересня – 6 жовтня 2018 року.

Проект має на меті сприяти запровадженню ефективної системи правосуддя щодо дітей у конфлікті із законом в Україні з урахуванням міжнародних стандартів та побудові системи ре-соціалізації неповнолітніх правопорушників.

Участь у візиті взяли експерти-практики: представники Міністерства юстиції України, Генеральної прокуратури, Національної поліції, судді, адвокати, представники громадських організацій.

Навчальна програма передбачала знайомство з міжнародними стандартами та прикладами позитивної практики польської моделі, роллю та завданнями Сімейного суду, відвідуванням напіввідкритих та відкритих центрів ре-соціалізації для неповнолітніх.

Учасники візиту мали змогу переконатися в необхідності тісної співпраці та взаємодії з громадськими організаціями з метою ре-соціалазації, які відіграють важливу роль у системі превенції та роботи з неповнолітніми після виходу з виправних закладів.

Сподіваємось, що позитивний польський досвід буде успішно застосовано у розробці системи ювенальної юстиції в Україні та ре-соціалізації дітей у конфлікті із законом.

Проект реалізується Громадська організація МАRТ у партнерстві з Освітній дім прав людини в Чернігові / Human Rights House in Chernihiv  та Міністерство юстиції України, за фінансової підтримки RITA та Фонд Домів Прав Людини (Осло).

 

Автор: Людмила Цвєтаєва
виправні закладидіти у конфлікті із закономре-соціалізаціяресоціалізаціяЧернігівювенальна юстиція
Back To Top