skip to Main Content

Громадський бюджет у Херсоні: реалії впровадження

16 жовтня з ініціативи херсонського хабу – Фонду громади Херсона «Захист» – у міській раді відбулося засідання за «круглим столом» щодо впровадження громадського бюджету. Херсон став останнім з обласних центрів України, де з’явилася можливість втілення одного з дієвих механізмів  прямого вирішення громадянами питань місцевого значення. Громадський бюджет прийнятий у серпні цього року рішенням сесії міської ради.

Представники Громадської ради при міському голові, активісти, депутати міськради, керівники її структурних підрозділів, які взяли участь в обговоренні, висловили розуміння, що це реальна можливість пробудити громаду, підняти найактивнішу її частину.

Втім учасники прийшли до висновку, що прийняття рішення про громадський бюджет не призвело до його швидкого «запуску», на який розраховує громада. Залишається багато організаційних та правових питань, що гальмують активний початок впровадження бюджету участі.

Аналіз положення про громадський бюджет показав, що воно було прийнято з певними недоліками. Деякі питання потребують розробки та ухвалення додаткових документів. Потрібен докладний план та чітке його виконання.

Обговоривши проблеми впровадження громадського бюджету, учасники круглого столу внесли відповідні пропозиції для пришвидшення відповідного процесу.

Автор: Фонд громади Херсона "Захист"
Бюджет участіХерсонська область
Back To Top