skip to Main Content

Готуються пропозиції до проекту закону щодо юстиції для дітей

23 листопада в Міністерство юстиції України відбулась друга робоча зустріч в рамках проекту «Розвиток системи правосуддя та ре-соціалізації щодо дітей у конфлікті з законом в Україні», що реалізує Громадська організація МАРТ у співпраці з Міністерством юстиції України, Освітнім Домом прав людини – Чернігів та Гельсінським Фондом Прав Людини (Варшава, Польща), за підтримки програми RITA та Фундації домів прав людини (Осло, Норвегія).

В робочій зустрічі взяли участь фахівці експертного рівня, які входять до складу Міжвідомчої координаційної ради з питань правосуддя щодо неповнолітніх та фахівці громадських організацій і державних органів влади, які мають практичний досвід релевантний цілям проекту.

Робоча зустріч мала формат експертної дискусії стосовно окремих положень проекту закону щодо юстиції для дітей.

На початку зустрічі було представлено результати поїздки експертної групи до Польщі та досвід Польщі в роботі з дітьми, що перебувають в конфлікті з законом.

Основні питання, яким була експертна дискусія під час робочої зустрічі:
– які органи та установи мають складати систему юстиції щодо дітей в Україні?
– включення до закону Мультидисциплінарних команд в системі юстиції щодо дітей в Україні, та як має бути організовано їхню роботу.

Дискусія була надзвичайно конструктивною та живою, адже існує цілий ряд факторів, які перешкоджають ефективній роботі з дітьми, які перебувають у конфлікті з законом, а саме – недостатнє фінансування, відсутність професійних кадрів та персоналу на місцях, брак практик організації такої роботи у відповідності міжнародним стандартам.

За результатами робочої зустрічі готуються рекомендації до проекту закону у сфері юстиції щодо дітей.

Автор: Людмила Цвєтаєва
МАRТМіністерство юстиціїресоціалізація
Back To Top