skip to Main Content

Експерти ГО “MART” провели серію тренінгів для мешканців об’єднаних територіальних громад Чернігівської області

Ключовою темою тренінгів стало запровадження в життя громади підходу, що заснований на правах людини.

На місцевому рівні є поширеною ситуація, коли при розробці стратегії розвитку громади не враховуються інтереси найуразливіших груп мешканців. Причина цього полягає не в свідомій позиції місцевої влади, а у відсутності відповідних знань та необхідних ресурсів для забезпечення прав людини на рівні місцевої громади.

5 липня. Тренінг в Освітньому домі прав людини в Чернігові

Нестача кваліфікаційних кадрів, низький рівень активності мешканців, недостатній рівень правової грамотності створюють ситуацію, коли захист прав людини та ствердження цінностей демократії відходять на другий, а то і третій плани в порядку денному життя громади.

19 липня тренінг для мешканців Комарівської ОТГ 

Саме на зміну цієї ситуації були спрямовані тренінги, які експерти ГО “MART” провели для мешканців Комарівської та Лосинівської ОТГ.

«В наших тренінгах ми навчаємо людей, як використовувати для ефективного розвитку всієї громади підхід, що заснований на правах людини. Для розвитку громади найголовніше – це забезпечити конструктивне та систематичне залучення мешканців до прийняття рішень, до розв’язання проблем громади. Тому під час тренінгів ми постійно акцентуємо увагу учасників на тому, що кожен член громади несе відповідальність за роботу з розвитку громади, а головним принципом має стати розвиток громади самими людьми, а не розвиток для людей», – зазначила виконавча директорка ГО “МАРТ” і тренерка Руслана Бурова. 

В результаті проведених тренінгів вдалося спільно з учасниками підготувати проекти для розв’язання проблем, з якими сьогодні стикається кожна громада. Наприклад, в ході тренінгу для мешканців Комарівської ОТГ учасники напрацювали проекти з вирішення актуальної для громади проблеми відсутності молодіжного простору для розвитку молоді в громаді.

Тренінг для мешканців Лосинівської ОТГ

Ініціатива впроваджується ГО “МАРТ” у рамках проекту ПРООН «Громадянське суспільство задля розвитку демократії та прав людини в Україні», що реалізовується за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Данії.

Автор: адмін
Back To Top