skip to Main Content

Чи використовують інструменти локальної демократії в громадах Рівненщини?

Інструменти локальної демократії є важливим елементом участі людей у житті і розвитку своєї громади. Однак у 2020 році, в умовах поширення COVID-19 та запровадження карантину, виявилися старі та з’явилися нові проблеми, пов’язані з їх використанням.

Про це говорили під час круглих столів з обговоренням результатів дослідження використання в громадах інструментів місцевої демократії та комунікацій з громадськістю у громадах Рівненщини. Такі заходи провели фахівці РОГО «Комітет виборців України» впродовж 14-16 грудня у трьох громадах області: Корнинській, Клесівській та Демидівській.

На кожному з таких круглих столів презентували загальні результати дослідження, яке зробили експерти Громадської спілки «Мережа хабів громадянського суспільства України» у 27 громадах упродовж липня-вересня цього року. З присутніми представниками місцевої влади та активістами фахівці обговорили проблеми наявних у їхніх громадах інструментів локальної демократії. Крім того, кожній громаді надали детальні рекомендації щодо можливих шляхів їх поліпшення та оптимізації до сучасних вимог, у тому числі в умовах карантину.

Представники місцевої влади у кожній з громад запевнили, що надані рекомендації будуть розглянуті і, за можливості та потреби, враховані при розробці чи внесенні змін до відповідних нормативно-правових актів.

Заходи проведені в рамках проєкту «Захист прав людини та місцева демократія в кризових умовах», що реалізується в рамках проєкту ПРООН «Громадянське суспільство задля розвитку демократії та прав людини в Україні» за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Данії.

Автор: Інформаційний відділ РОГО КВУ
влада і громадагромадаКВУОТГПРООНРівненщина
Back To Top